Márciusi óratervek – Egészség, betegség, táplálkozás

  • Az óratervek között 1 teljes és nagyon tartalmas óratervet és 2 játékos verset, rövidebb jógaflowt találsz ebben a témakörben. Az egyikben az egészség-betegség témakörét járjuk körbe, a másikban pedig arról lesz szó, hogy mik az egészséges, testünket tápláló ételek, és mik nem azok:) Mindegyikhez tartozik még plusz játék is! Fontos, hogy a verseket úgy tudjátok használni, hogy a versszakok mellett látható Mesélő Jógakártyán látható pózokat kell elvégezni az adott szakasznál. Az is lehet, hogy először a verset tanuljátok meg, aztán jön a póz, vagy épp fordítva, Te felolvasod a verset, miközben a gyermek megcsinálja a gyakorlatot, de még jobb, ha a mozgással együtt rögzül a versszak is!
  • A játékcsomagban egy nagyon szuper játékot találtok! Van benne egy kislány és egy kisfiú grafika, amit ki kell vágni és összeragasztani a hozzá tartozó kis dobozzal, majd ha ez megvan, akkor a gyerekek ” megetethetik ” a gyerekeket a különböző egészséges és egészségtelen ételekkel, amiket szintén mellékeltünk:) ( A játék összeállításáról és használatáról találsz egy rövid videót is! ) Ezzel is tudatosítani tudják magukban, hogy mik azok az ételek, amik táplálják őket és mik nem! Ez még nem minden, a ” Fald fel a szivárványt ” plakátjainkkal azt is megtanulhatják, hogy a különböző színű ételek melyik szervünkre van jó hatással!
  • Meglepiben a gyerekek a kézmosás fontosságáról tanulhatnak, hiszen a kézmosós játékunkkal megláthatják, hogyan tűnnek el a különböző bacik a kezünkről, ha alaposan megmossuk azt!