Lapbook – Növekedés Központú Gondolkodás

Vágjunk bele a LAPBOOK készítés kalandjába, szó szerint, hiszen szükségetek lesz ollóra is!

De mi is az a LAPBOOK?

A lapbook egy olyan könyv (book) gyűjtemény ami kreatív módon segíti a gyermekek tanulását, bármilyen témakörben. Tele van lapozható, kinyitható, forgatható anyagokkal, játékokkal, képekkel, rajzokkal, szövegekkel, és mindig egy adott témát dolgoz fel, jár körbe, minél több oldalról.

A lapbook tehát egy csodálatos gyakorlati eszköz a tanuláshoz, fejlesztéshez! Nyáron egy szuper nyaralós, nyári kalandos lapbookkal készültünk, őszre pedig a Növekedés Központú Szemléletmódot helyeztük a fókuszba, és mindezt egy varázslós tematikával illusztráltuk:)

Milyen eszközökre van szükségetek az elkészítéséhez?

– 5 db színes és vastagabb lap, fotókarton pl.
– nyomtató
– olló
– ragasztó

A színes, vastagabb lapok adják a lapbook alapját, amit össze kell ragasztani két oldalt egy celluxxal, hogy ki és be tudjátok majd hatogatni a lapjait. Ha kinyomtattátok a Lapbook PDF-t, utána ki kell vágnotok minden elemét, amiket fel kell ragasztani erre az alapra.

Mi kitaláltunk egy sorrendet hogyan ragasszátok fel, ezt a workshop ikon alatt egy rövid videóban látod, de ettől bátran eltérhettek! Játszatok úgy a játékokkal, haladjatok úgy a feladatokkal, ahogy Ti szeretnétek. Lehet teljesen egyedi a gyerekek lapbookja, ha rajzolnának még rá, vagy matricáznak…stb. Fontos, hogy adj teret arra, hogy felfedezzék a saját alkotásukban rejlő lehetőségeket.

A lapbookot természetesen mindenki hazaviheti, és otthon tovább játszhat vele, de az is jó, ha egy Lapbookot készítetek el közösen a csoportban:)

Mutassátok majd a végeredményeket a Facebook csoportban!!!

A PDF-t letölteni innen tudod!