Kincskeresés és Mindfulness kirándulás a természetben

Szeretnénk megerősíteni a gyerekeben, és persze bennetek is, hogy mennyire fontos a természettel való kapcsolódás és az, hogy ez a mindennapjaink része legyen! A mai világban szó szerint a nyugalom szigete tud lenni, ha például egyszerűen csak elmegyünk kirándulni. Az elménk igazán ki tud tisztulni, le tud nyugodni és vissza tudjuk tölteni magunkat. Mindemellett tényleg csodálatos megfigyelni a természet varázslatos és tökéletesen működő rendszerét:)

Tehát áprilisban egy olyan játékkal is készültünk nektek, amihez csupán egy tojástartóra lesz szükségetek:)

Ha ez megvan, akkor töltsétek le az alábbi kétoldalas PDF-t, aminek az első oldaláról vágjátok ki a jobb oldalán található téglalapot, így egyben, és ragasszátok fel egy tojástartó tetejére. Ha ez megvan, akkor indulhat is a kirándulás, vagy a kinti jóga, ami alatt össze is gyűjthetitek a dobozon látható természeti kincseket:)

Ha a PDF második oldalát is kinyomtatjátok, akkor a gyerekek egy igazi kis mindfulness térképet kapnak, különböző feladatokkal, pl: Ölelj meg egy fát, Keress egy pókhálót és lepd meg a lakóját, Dörzsölj össze az ujjaid között egy fűszálat és szippantsd be a friss illatát…stb. Ezek a feladatok mind az érzékeikre hatnak majd, vigyétek el őket egy természetközeli sétára és teljesítsétek a kihívásokat közösen!!!!

A PDF-t letölteni a kép alatt tudod.

Kiegészítésként ehhez a témához még mindenképp ajánlanám Nektek ezt a csodálatos és MAGYAR természetfilmet, amit a hazai erdeinkben forgattak, és ami látványos betekintést nyújt egy erdő körforgásába, tényleg érdemes megnézni, magával ragadó:)