Jógakaland Bingó

Ebben a hónapban a gyerekek egyik kedvenc játékát próbálhatjátok ki, mégpedig jógás verzióban, ez a BINGÓ!!! Csak töltsétek le, nyomtassátok ki, és már indulhat is a játék:) Használhatjátok egy gyerekjóga foglalkozás végén, mint meglepetés játék, bemelegítésnek, vagy akkor, ha éppen 20 percet van időtök csak jógázni, és nem egy komplett történetet szeretnétek előadni!

A Jógakaland Bingó szabályzata:

Ez a bingós játék 25 hívókártyát és 8 különböző szelvényt tartalmaz. A hívókártyákat ( ezek a kis kártyák ) vágjátok ki, fordítsátok fejjel lefelé és a játékvezető húzzon belőle mindig egyet.

Aki megtalálja a szelvényén az adott grafikát, az tegyen arra a motívumra egy lego darabot, vagy kavicsot, bármit, amivel jelzi, hogy neki már volt egy találata. Haladjatok így tovább, és ha valakinek függőlegesen, vízszintesen, vagy átlósan kijön az 5 találat, az kiabálja be, hogy BINGÓ!!! A szelvények közepén van egy JÓGAKALAND felirat, az itt most a joker mező, ez a grafika nem szerepel a hívókártyák között. Ha valakinek éppen ez a mező hiányzik már csak a bingójához, annak nyert ügye van, mert ez a mező bármilyen hívókártyát helyettesít!

A játéknak akkor van vége, ha a nyertes a BINGÓ!!! után meg is csinálja azokat a jógás feladatokat, amik abban a sorban szerepelnek, amikből neki kijött a Bingó! Természetesen az a legjobb, ha ilyenkor nem csak ő, hanem mindenki megcsinálja az adott jógapózokat, de a nyertes lehet akár ilyenkor az, aki bemutatja miket és hogyan kell csinálni:)

A játékot innen tudod letölteni!

A Jógakaland Bingóban vannak olyan pózok is, amik a Mesélő Jógakártyáinkban nem, ezért kapsz mellé egy olyan PDF fájlt, amiben az a 15 darab játékos jógapóz található, amik a Bingó szelvényeken. Természetesen leírással együtt, mindegyiket ki tudod vágni, összehajtani, és akár lelaminálni is érdemes, hiszen ezeket a kártyákat bármikor fel tudod használni másmilyen kreatív módon! Ezeket a pózokat például kifejezetten tavaszra találtuk ki, így lehetnek egy jó kis tavaszi tematikájú gyerekjóga foglalkozás alapjai is.