Hála naptár 12 hónappal

Év végén egy különleges ” játékkal ” készültünk a gyerekeknek!

A hála a legmagasabb rezgésű energia

Boldogságunk 50 százalékban genetikailag meghatározott, 10 százalék az életkörülményeinkből fakad, 40 százalék tőlünk függ, vagyis ilyen arányban vagyunk felelősek saját boldogságunkért!

Számos kutatás bizonyította, hogy a hála gyakorlása az egyik legjótékonyabb dolog a pszichológiai és érzelmi jólétedre nézve. Nemrég a Harvard egyetem kutatói fedezték fel, hogy 75 évig tartó megfigyelésben, hogy a legerősebb indikátora a boldog életnek a hála!

A hála érzése egy nagyon magas rezgésű energia, ami a testi és lelki egészségre jó hatással van, ezáltal növelve a mentális ellenálló-képességünket. A hála megélése csökkenti a negatív érzelmeket, az irigységet, a neheztelést, az önmarcangolást, segít túljutni nehéz időszakokon, traumákon.

A hála gyakorlása csodálatos dolog, hiszen így sokkal pozitívabb lesz az életszemléletünk, ami hosszú távon az egész életünkre és életminőségünkre kihat.

Gyerekkorban már érdemes elkezdeni hálát gyakorolni

Amikor a gyerekek megismerkednek a hála érzésével és intenzíven ( nem csak ünnepekkor ) gyakorolják a hálaadást, akkor optimistábbak lesznek, fokozódik az élettel kapcsolatban érzett elégedettségük és csökkennek negatív érzéseik. A rendszeresen hálát kifejező gyerekek jobban értékelik a szoros kapcsolatokat, és jobban érzik magukat az életben és az iskolai közösségben is.

Hála naptár 12 hónappal

A hála gyakorlásának több egyszerű módja is van! Mi most készítettünk egy Hála naptárt a gyerekeknek, amit használjatok bátran, mindjárt le is tudjátok tölteni, nagyon cuki lett:)

Ez egy olyan Hála naptár, ami 12 hónapot, vagyis egy teljes évet ölel fel, mégpedig az idei, 2022-es évet! Minden hónaphoz külön keret tartozik, amibe lehet írni és rajzolni is, a lényeg, hogy az a feladat, hogy minden hónapra találjon a gyermek egy olyan élményt, vagy dolgot, amiért hálás, most is!

Ha megnyitjátok majd a PDF fájlt, láthatjátok, hogy kétféle méretben készítettük el az egyes hónaphoz tartozó kereteket. A nagyobb verziókba könnyebben tudnak rajzolni, a kisebb verziókba pedig akár fotókat is lehet ragasztani!

Mi azt javasoljuk, hogy ne egyszerre kelljen nekik kitölteni a naptárakat. Minél több ideig elidőzik egy-egy keretnél a gyermek figyelme, annál jobban el tud mélyülni a hála érzésében, amit az adott esemény ébresztett fel benne, szóval nem kell kapkodni. Az is jó, ha minden hónapra, vagy egy adott évszakra gondolnak először.

A kereteket aztán majd ki tudják vágni, akár egy erősebb kötélre, spárgára fel is tudják fűzni, vagy csak a faliújságra otthon kitenni, hogy lássák egyben az egészet. Az lesz benne majd az igazán szép, amikor rájönnek arra, hogy valójában nincs időhöz kötve, hogy mikor miért érzünk hálát, és nem is tárgyi ajándékokhoz kötődik ez az érzés. Bármikor el lehet merülni kicsit a Hála érzésében, ami sokkal inkább élményekhez és személyekhez fűződik:)

Használjátok sok szeretettel!

Ui: Az óratervek között pedig pont ehhez a témához találtok majd egy szuper mesét, így még jógázás közben is tudjátok gyakorolni a hálát:)