Hála léggömb és Szivárvány

Ez a léggömb tuti a kedvencetek lesz, annyira szép és látványos, ráadásul könnyen el is készíthető, most megmutatom a lépéseit!

Töltsd le innen a Hála léggömb PDF-t, nyomtasd ki ( én most sima A4 es lapra nyomtattam, nem kell feltétlenül vastagabb papírra ), az viszont fontos, hogy színes legyen, mert úgy mutat majd igazán:)

Utána egyszerűen vágd ki mind az 5 db ballon formát és a kis kosár részt is, ami egy szalag a gyermek nevével.

Aztán hajtsd félbe mind az 5 ballont úgy, hogy a fehér oldaluk legyen kívülről, majd ragaszd össze őket. A végére megkapod a léggömb formát.

A szalagra írd rá a gyermek nevét először, majd tegyél a lyukasztóval 1-1 lyukat a szalag két oldalára.

Ezután a lyukasztóval a ballon aljára középre tegyél egy lyukat, csak egy lyuk kell úgy, hogy összehajtod a ballonok oldalait, így mindegyik oldalra kerül majd. Ugyanígy a legtetejére is tegyél egyet, ott tudod majd felakasztani a léggömböt.

A végén egy kis madzaggal, szalaggal, spárgával össze kell kötni a léggömb ” kosarát ” a ballonnal. Először a szalagon lévő egyik lyukból vidd át a másik lyukba, majd vezesd fel a madzagot a ballon alján lévő lyukba, és kösd össze a két véget! Végül a tetejére is tegyél egy kis madzagot, hogy fel tudjátok függeszteni!

Ha szeretnétek, még az elején, amikor körbevágtátok a ballonokat, rajzoljátok vagy írjátok rá, ki miért hálás:) Azokkal még szebb és egyedibb lesz, az egészen biztos!

Most görgess a képek alá a Hála Szivárványért!

Hála Szivárvány

Ezt a szivárványt is jól mentsd el, mert bármikor előveheted a gyerekeknek, nem csak ebben a hónapban, csak úgy, mint a léggömböt is:) Egyszerűen nyomtasd ki, és add oda a gyerekeknek akár az óra végén meglepinek, hogy minden nap kiszínezhessenek egy-egy csíkot a szivárványból, amire egyébként azt is leírhatják, miért hálásak éppen! Azért jó visszatérni időközönként erre a témára, mert valószínűleg mindig más lesz, amiért hálásak, és nagyon jó lesz a korábbiakra is visszaemlékezni!