Felkészülés a tanév kezdésre – Augusztusi fókusz téma

Szeretnénk nektek arra vonatkozóan még több színes ötletet adni, hogy hogyan találhattok ki, minden nap alkalmazható, rövid időközökben beiktatható kis gyakorlatsorokat, amik remekül szórakoztatják és fejlesztik a gyerekeket az ovis és kisiskolás mindennapokban:) Ahogy azt az előző hónap tananyagában is pedzegettük, nem mindig muszáj egy egész 45-60 percnyi mesét kitalálnotok. Előfordul, hogy sokkal jobban belefér a napotokba egy rövid, 10-15 perces átmozgató gyakorlatsor.

Ezért találtunk ki 5 db mini gyakorlatsort, tematizálva, a hét minden napjára! A szöveg végén le tudjátok tölteni a Hála Hétfő, a Kitartó Kedd, a Szuperhős Szerda, a Csodák a Világban Csütörtök és a Páros Péntek gyakorlatokat, természetesen mind a Mesélő Jógakártyákkal készültek:) Javasoljuk, hogy tegyétek is ki a termek, csoportok falára!

Az évkezdés nem mindig zökkenőmentes, mindenkinek vissza kell szokni a szabályokkal, követelményekkel és alkalmazkodással teli hétköznapokba. Felnőttnek, gyereknek egyaránt megterhelő tud ez lenni, és sokat tud segíteni a fokozatosság. Így, bár még van egy kis idő a nyárból, de most olyan játékos témaötletekkel készültünk nektek, amik egy egész hetet átfogó jógázáshoz biztosítja a gyakorlatokat. 

Mindig szoktuk hangsúlyozni, így most is kiemeljük, hogy a testmozgás oldja a szorongást, javítja a hangulatot, elűzi a stresszt és a depresszió ellen is hatásos. Ugyanis mozgás közben olyan folyamatok zajlanak le az agyban, amik elősegítik a szerotonin ( öröm hormon ) és az endorfin ( boldogságérzetet felelős neuropeptid ) felszabadulását. Ennek okán (is) a jóga remek eszköz arra, hogy gördülékenyebben kezdődjön a tanév. 

Év elején fokozatosan szokjatok vissza a rutinba és így vezessétek be a jógát is. Keretet attól még adhattok neki természetesen. Találjatok ki akár minden napra egy adott témát, akár a foglalkozásokhoz, tananyagokhoz kapcsolódva és így hozzatok létre ti is mini gyakorlatsorokat a Mesélő jógakártyák segítségével.  Akár használhatjátok ez eredeti kategorizálást is erre a csoportosítási célra, amit még a tanfolyam anyagai között találtatok meg!

Nem csak mentálisan, de fizikálisan is nehéz a visszatérés és egymás közelségét is újból meg kell szokni. Bátran használjatok ehhez páros pózokat, erre is kaptok most egy példamesét, óratervet kicsiknek és nagyobb gyerekeknek egyaránt. A kooperáció, a közös munka és az egymásra utaltság mindig átsegít a nehezebb helyzeteken és a hétköznapi életben való problémamegoldáshoz is rengeteget ad a gyerekeknek.

Szóval egy újabb tanévre fel, meséljetek, jógázzatok! 😊