Februári óratervek – Szeretet mindenféle formában

Februárban a felnőttek többségét foglalkoztatja a szeretet/szerelem témája, hiszen Valentin-nap alkalmából sokan vesznek ajándékot egymásnak, hogy ezzel fejezzék ki az érzéseiket. Sőt olyan is előfordulhat, hogy a szülők a gyermekeiket is megajándékozzák ezen a napon. A szerelmes kicsik ilyenkor virágot visznek az iskolába/óvodába a szerelmeiknek, persze általában nem maguktól, hiszen sokszor a szülők, reklámok, plakátok hívják fel az ő figyelmüket is erre az ünnepre.

Ha a szeretetről beszélünk általában a gyerekeknek – de a felnőtteknek is – először az jut eszébe, hogy kit szeretnek. Az ritkábban, hogy saját magukat mennyire szeretik, vagy éppen, hogy mit szeretnek magukban. Pedig az Önszeretettel, saját magunk megismerésével és őszinte elfogadásával kezdődik minden. Persze ez egy élen át tartó dolog, de ha már gyerekkorban elkezdjük tudatosítani ezt a folyamatot, akkor azzal egy értékes alapot adunk a kicsiknek!

Az egyik óratervben kifejezetten az Önszeretetről lesz szó, és arról is, hogy mások milyen értékeinket látják bennünk, kapcsolódik hozzá a havi Meglepink tartalma és még egy aranyos ” Kedves szavak ” alagútja játék is van benne, amit bármikor játszhattok máskor is:)

A másik óratervünkben az 5 Szeretetnyelvet ismerhetik a gyerekek egy nagyon kedves történeten keresztül, amiben Kukker vakondunk randira készül:)

Extra tartalmunk, amivel színesíteni tudjátok az óráitokat, az egy óriás szív plakátunk, amiben Mesélő Jógakártyákat helyeztük el, és mindegyikhez párosítottunk egy olyan megerősítést ami az Önszeretetet táplálja:) Ehhez is találtok egy plusz tartalmat még a Játékcsomag ikon alatt!