Brain Gym workshop – 2. rész

A Paul E. Dennison és felesége, Gail Dennison által kifejlesztett Brain Gym, magyarul Agytorna, tulajdonképpen a kineziológia és a pedagógia fúziójából született. Így aztán már sejthető, hogy központi eleme a mozgás, mely igazából mindenféle képességfejlesztő módszer megkerülhetetlen és szerves része kell, hogy legyen.

Célzott és alaposan átgondolt rendszerben megalkotott gyakorlatok, illetve gyakorlat sorozatok alkotják, melyek hatékonyságát számos kutatás is bizonyította. Fő fókuszában a tanulás és a mozgás fejlesztése áll, de számtalan további jótékony hatása is van, melyekről bővebben olvashattok majd a jegyzetben.

A gyakorlatok több csoportra oszthatóak a fejleszteni kívánt célnak megfelelően. Játékosságuk és abszolút a gyermeki lélekhez igazított struktúrájuk révén könnyen kombinálhatók más módszerek gyakorlataival, így aztán a gyermekjógához is rendkívül jól passzolnak.

A Brain Gym workshop több részből áll, csupa izgalmas tartalommal:)

Az első részt a szeptemberi Klub tartalmak között találjátok, a mostani második rész jegyzetében és a videós tartalmában pedig a Figyelem fejlesztése van a középpontban:)

Ha pedig annyira megtetszik ez a téma, hogy szeretnél jobban elmélyedni a Brain Gym módszerben, esetleg egy ilyen képzés is érdekelne, keresd bizalommal Kiss Orsolyát, aki által létrejöhetett ez a workshop is! Itt megtalálsz róla minden infot: https://braingym-torna.hu/

Videó: