Brain Gym workshop – 1. rész

A Paul E. Dennison és felesége, Gail Dennison által kifejlesztett Brain Gym, magyarul Agytorna, tulajdonképpen a kineziológia és a pedagógia fúziójából született. Így aztán már sejthető, hogy központi eleme a mozgás, mely igazából mindenféle képességfejlesztő módszer megkerülhetetlen és szerves része kell, hogy legyen.

Célzott és alaposan átgondolt rendszerben megalkotott gyakorlatok, illetve gyakorlat sorozatok alkotják, melyek hatékonyságát számos kutatás is bizonyította. Fő fókuszában a tanulás és a mozgás fejlesztése áll, de számtalan további jótékony hatása is van, melyekről bővebben olvashattok majd a jegyzetben.

A gyakorlatok több csoportra oszthatóak a fejleszteni kívánt célnak megfelelően. Játékosságuk és abszolút a gyermeki lélekhez igazított struktúrájuk révén könnyen kombinálhatók más módszerek gyakorlataival, így aztán a gyermekjógához is rendkívül jól passzolnak.

A Brain Gym workshop több részből fog állni, csupa izgalmas tartalommal:)

Az első rész jegyzetében és a videós tartalmában három témakörhöz kapcsolódóan kaptok majd gyakorlatokat, melyek közül az egyik a hatékony tanulási állapot megteremtését segíti elő, a másik felsorolásban nagyon jó játékokat, feladatokat találtok a stressz kezelésére, a harmadik pedig azt járja körül, hogy mennyire fontos az, hogy el tudjuk helyezni magunkat a térben, megfelelően működjenek a tájékozódó és a térben lévő mozgást segítő funkciói a gyerekeknek.

Ha pedig annyira megtetszik ez a téma, hogy szeretnél jobban elmélyedni a Brain Gym módszerben, esetleg egy ilyen képzés is érdekelne, keresd bizalommal Kiss Orsolyát, aki által létrejöhetett ez a workshop is! Itt megtalálsz róla minden infot: https://braingym-torna.hu/

Videó: