A gyerekjóga és a gyógynövények kapcsolata

Niki bemutatkozása:

„ Szarvas Nikolett Diána vagyok. 2010 elején végeztem a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen biomérnökként, egészségvédő szakirányon. Ezt követően több évig kutatómérnökként dolgoztam.

Aztán az élet úgy hozta, hogy a tudásomat a természetgyógyászat területén bővítettem tovább. 2013-ban megragadott a fitoterápia és a gyógynövények csodálójává váltam. Akkor döntöttem el, hogy ezzel szeretnék foglalkozni, és komolyabban belevetettem magam a gyógynövényekkel kapcsolatos tudásanyag tanulmányozásába. 2018-ban végeztem el a Hieronymus Bock Hagyományos Gyógynövényismereti Iskolát. 2019 nyarán pedig kitűnő eredménnyel tettem le a fitoterapeuta szakvizsgát, majd ez év végén fejeztem be a Bach-virágterapeuta képzést.

Közben 2016-ban megszületett a kislányom, akire évekig vártunk szerető férjemmel. Anyaként még fontosabbá vált számomra, hogy olyan gyógymódokat, módszereket alkalmazzak, amelyek a legtermészetesebb módon járulnak hozzá kislányom egészségéhez és fejlődéséhez.

Kisgyermekes anyukaként sok anyukával, kismamával, nagymamával találkoztam, akik megtisztelve bizalmukkal, tanácsot kértek tőlem a saját és gyermekeik egészségének helyreállításával és megőrzésével kapcsolatban. Akkor eszméltem rá, hogy milyen nagy szükség van arra, hogy az emberek képesek legyenek a természet eszköztárát alkalmazni. Főként a nők, kismamák és az anyukák, hiszen a jövő jórészt az ő kezeikben nevelkedik. Ez a gondolat ihlette a könyvsorozatom megírását és ekkor született meg a HerbClinic és a fő szlogenje is: “Gyógyítsunk gyengéden!”

2020. augusztusában jelent meg az első könyvem a Természetgyógyász a családban könyvsorozat első kötete, az Édesanyák kézikönyve, majd 2021 novemberében a második könyvem, a Nők kézikönyve, a Scolar Kiadó gondozásában.

Nagyon fontosnak tartom , hogy a gyerekek már kicsi korban beletanuljanak, hogyan tudják magukat gyógyítani és egészségesen tartani. Ez a gondolat ihlette a Gyógynövénypatika kártyajátékot, amely 2022 áprilisában jelenik meg magánkiadásban.

A könyveim, tanfolyamaim és kiadványaim mind biomérnök szemlélettel lettek megírva, összeállítva, hatóanyagok és hatásmechanizmusok alapján, mégis érző emberi gondviseléssel.

A gyógynövények mellett a másik nagy szerelmem a jóga. 2005 óta gyakorlom, még az egyetemen ismerkedtem meg a Hatha jógával. Sok-sok év jógázás után a saját bőrömön tapasztaltam milyen hatással van a szervezetre és szerettem volna ezt a tudást átadni, hogy minél többen részesüljenek ebben.

2020. őszén végeztem okleveles női jógaoktatóként a Body ‘n’ Soul Wellness Academy képzésén. Majd felépítettem egy olyan jóga-gyógynövény rendszert, a Herba-Yoni Yoga-t, amely gyermekre vágyó nőtársaimnak nyújthat segítséget. A Hatha jóga tudományával szerettem volna minél jobban megismertetni a kislányomat is, így továbbképeztem magam. 

2022. februárjában okleveles gyermekjóga oktató lettem, a Jógakaland jóvoltából. Láttam mennyire jó hatással van a kislányomra, így elkezdtem először a szomszéd gyerkőcöknek órát tartani, majd egyre többen csatlakoztak. Így ez év áprilisától már gyermek csoportoknak tartom a Mesés-Gyógynövényes Jógakaland órákat a Mandala Mozgásstúdióban, Budaörsön. Ahol a gyógynövényekkel és a jógával ismerkedhetnek meg játékos formában. „

Hasznos linkek, amikről a videóban szó esik:

Gyógynövény patika kártyajáték: https://herbclinic.hu/gyogynovenypatika-kartyajatek-magyarorszag-elso-csaladbarat-gyogynovenyoktato-kartyajateka/?fbclid=IwAR2yICBnk4cUvQkVXSssMX8l54wWms1Gwyzd-IZnR2K5PimFP-N3iRCBOBc

Házirend minta Niki órája alapján, ami nektek is jó alap lehet, ha saját csoportot szerveztek, természetesen nem lemásolva ezt, hanem átírva a saját óráitok, igényeitek szerint, a cikk alján találjátok: https://herbclinic.hu/meses-gyogynovenyes-jogakaland-gyerekeknek/

Illatkő lelőhely: https://www.ecco-verde.hu/farfalla/level-illatko?gclid=Cj0KCQjwl7qSBhD-ARIsACvV1X3CNKnGLarDTpm-7Yny41D_ShJRgcZvL4Sz86Nt_0dP2_cXYrmhSGAaArRhEALw_wcB

Kedvezményes kupon Niki webshopjába:

Megtalálod itt a Klubban, a Kuponkedvezményekre kattintva!

A jógás eszközlistát, amit Niki állított össze a kezdéshez, ezen a linken találjátok: https://www.facebook.com/photo?fbid=4881047948611148&set=gm.1580202332361165

Ha kérdésed lenne Nikihez, itt eléred: 

E-mail cím: info@herbclinic.hu
Telefonszám: 06 30 461 5880