4 évszak jógakártya – 40 db pózzal

4 évszak jóga kártyái – 40 gyerekjóga kártya és leírás – 3-10 éves korig

Ez a látványos kártyacsomag tökéletes lehetőség arra, hogy a gyerekek játékosan megismerkedjenek 40db!!! gyerekjóga pózzal. Elsőre persze ez soknak tűnhet, de nem kell megijedni, van időtök bőven a gyakorlásra. Ha esetleg még le is lamináljátok a kártyákat, évekig szuper fejlesztő játék lesz ez számotokra:)

Azért is alkottuk meg a tavaszi, nyári, őszi és téli kategóriákat, hogy ha szeretnétek, akkor évszakonként csak 10 db pózt tanuljatok meg, de adunk még tippeket arra, hogyan használjátok fel kreatívan ezt a csomagot.

Ötletek arra, hogyan használjátok a kártyákat:

1, Az alap tehát az, hogy a kép és leírás alapján megtanuljátok az egyes pózokat.

2, Ha valamelyik évszakot duplán nyomtatjátok ki, még memória játékot is lehet vele játszani! Fejjel lefelé fordítsátok le a 20 db kártyát, és kezdjétek el a játékot. Amint egy gyerek megtalál egy párt, el kell végezni az adott jógás feladatot.

3, Nagyon jó, ha rövid kis történeteket, meséket találtok ki a kártyákhoz és az egyes pózokhoz, így össze is tudjátok kapcsolni a mozdulatokat. ( Pl: Most játsszuk azt, hogy illatos tulipánok vagyunk egy mezőn. Te milyen színű tulipán vagy? Nézd csak, épp rád szállt egy katicabogár, próbáljuk ki, milyen katicának lenni. Huhuuu, hallod ezt a hangot? Szerintem a békák kuruttyolnak ilyen hangosan a közeli tóban, nézzük meg őket és próbáljuk ki mi is, hogyan kell ilyen hangot kiadni! ) Ehhez válasszatok ki 10-15 kártyát, fordítsátok fel, és közösen találjatok ki egy történetet a kártyán látható szereplőkkel.

4, Tegyetek ki sorrendben 12 szabadon választott lapot, dobjatok 2 db dobókockával, és amennyit mutat a kocka, azt a feladatot végezzétek el.

5, Tegyetek ki 10 db szabadon választott kártyát, dobjatok egy kockával, és annyi számolásig kell kitartani egy pózt, amekkorát dobtatok.

További ötleteket találsz még ebben a PDF csomagban, de természetesen Ti magatok is kitalálhattok szabályokat és felhasználási módokat:)

Szuper jógás kalandokat kívánunk!